Need A Simple & Clean Website? Well, you have come to the right place! Feel free to surf around

Hidupkan Joomla dengan Extensions Percuma

Tidak seperti sistem pengurusan kandungan WordPress saingan, Joomla tidak datang dengan banyak ciri-ciri blog teras. 

 

Hidupkan Joomla ke Blog dengan ini Extensions Percuma

Tidak seperti sistem pengurusan kandungan WordPress saingan, Joomla tidak datang dengan banyak ciri-ciri blog teras. Tetapi itu tidak bermakna ia tidak boleh membuat platform blog yang besar. Anda hanya perlu membuat sedikit pengubahsuaian pertama.

Siaran ini akan mengetengahkan beberapa sambungan percuma yang boleh membantu anda menghidupkan laman web Joomla anda ke dalam blog berfungsi sepenuhnya.

Menambah fungsi komen

Komen lanjutan

Ciri blog yang paling jelas bahawa Joomla kekurangan adalah keupayaan untuk pelawat mengulas pada siaran anda. Mujurlah, terdapat pelbagai sambungan komen disediakan melalui Joomla Direktori Tambahan (JED).

Dalam direktori sambungan, terdapat dua kategori perlanjutan komen: komen artikel dan komen sosial. Sambungan yang disenaraikan di bawah "komen artikel" adalah komponen dan plugin yang membina fungsi komen ke dalam Joomla. Sambungan yang disenaraikan di bawah "komen sosial" mengintegrasikan dengan laman web pihak ketiga dan membawa keupayaan mengulas mereka ke dalam Joomla.

Artikel Komen

Terdapat hampir dua dozen artikel komen sambungan boleh didapati pada masa ini. Ada yang sambungan komersial yang anda perlu membayar untuk, yang lain adalah percuma. Dua daripada atas sambungan komen tertinggi yang anda boleh mendapatkan secara percuma adalahJComments dan Komento .

Kedua-dua JComments dan Komento serasi dengan Joomla 2.5 dan telah menerima terkenal "pilihan masyarakat" jawatan yang diberikan oleh pasukan Majalah Joomla.

Social Comments

Komen sosial yang membolehkan anda untuk membawa dalam fungsi luar seperti Facebook, IntenseDebate, dan Disqus. Beberapa sambungan dalam kategori ini menyediakan pelbagai cara untuk menambah komen.

Sebagai contoh, dengan SocComments , plugin percuma yang serasi dengan Joomla 2.5, pengguna anda boleh meninggalkan komen menggunakan Disqus, Facebook, Vkontakte (rangkaian sosial Eropah), dan JComments.

Menambah pengarang maklumat profil

Pengarang Maklumat Box lanjutan

Satu lagi fungsi blog standard yang Joomla kekurangan adalah keupayaan untuk memaparkan maklumat penulis dalam artikel. Semua yang anda boleh menunjukkan secara lalai adalah nama pengarang. Keupayaan ini dibina ke dalam WordPress, tetapi sama ada ia menunjukkan atau tidak bergantung kepada tema anda.

Untuk menambah keupayaan ini dalam Joomla, menyemak Pengarang Maklumat Box plugin. Ia percuma dan serasi dengan Joomla 2.5. Dengan plugin ini, anda boleh memaparkan nama, alamat e-mel, imej, dan penerangan untuk setiap pengarang. Saya tidak secara peribadi cuba plugin ini, tetapi ia telah menerima ulasan yang baik setakat ini.

Menambah fungsi perkongsian sosial

Sekeping akhir yang penting untuk persediaan blog yang berjaya adalah perkongsian sosial, yang membolehkan pembaca dengan mudah berkongsi artikel anda melalui media sosial. Ini adalah sesuatu yang WordPress standard memasang kekurangan juga.

Sehingga penulisan ini, dua daripada undian tertinggi sambungan perkongsian sosial di JED adalahAddThis untuk Joomla dan Facebook Twitter Google +1 . Kedua-duanya adalah serasi dengan Joomla 2.5 dan membawa keupayaan untuk berkongsi artikel anda melalui saluran sosial yang paling popular.

Background Image

Header Color

:

Content Color

: