Need A Simple & Clean Website? Well, you have come to the right place! Feel free to surf around

Bagaimana Masukkan Feed Facebook dalam Joomla

Facebook termasuk satu ciri untuk mengeksport pemberitahuan akaun anda, termasuk siaran, foto dan tag

 

 

Bagaimana Masukkan Feed Facebook dalam Joomla

Import suapan berita Joomla untuk menjaga pengunjung dikemaskini dengan aktiviti Facebook anda.

Import suapan berita Joomla untuk menjaga pengunjung dikemaskini dengan aktiviti Facebook anda.

Facebook termasuk satu ciri untuk mengeksport pemberitahuan akaun anda, termasuk siaran, foto dan tag, kepada Really Simple Syndication (RSS) suapan berita anda boleh mengakses dalam aplikasi pembaca berita atau di laman web atau blog anda. Masukkan berita Facebook ke laman web Joomla dengan alat Modul Pengurus Joomla ini.

 
Langkah 1

Daftar masuk ke akaun Facebook anda. Klik butang "Pemberitahuan" dilabel dengan ikon dunia pada hujung sebelah kiri menu navigasi atas, dekat logo Facebook.

Langkah 2

Pilih "Lihat Semua Pemberitahuan" dalam menu konteks untuk membuka "Pemberitahuan Anda" halaman.

Klik kanan pautan "RSS" di bahagian atas halaman dan pilih pilihan salinan dari menu konteks untuk menyalin alamat pautan.

Langkah 4

Log masuk untuk Joomla untuk mengakses halaman Administrator. Klik "Tambahan" dalam menu utama, kemudian pilih "Pengurus Modul" dari menu drop-down.

Langkah 5

Klik dan pilih "Feed Display" Modul dalam senarai modul yang ada. Paste Facebook RSS feed pautan alamat ke dalam medan input yang terpakai. Pilih saiz, susun atur dan warna untuk kandungan RSS dari pilihan paparan modul.

Langkah 6

Klik "Simpan" untuk memelihara dan melaksanakan perubahan.

Petua

  • Jika anda mempunyai suapan berita berganda pada laman web Joomla anda, anda juga boleh menambah Facebook RSS berita suapan. Untuk melakukan ini, pergi ke halaman Pentadbir dan klik "Komponen," kemudian pilih "Suapan Berita."

Background Image

Header Color

:

Content Color

: